Om Os

Genbrug

“Her hos Rhino tror vi på, at bæredygtighed er et fælles ansvar mellem vores team, leverandører & kunder”

Genbrug

100% Genanvendeligt

De mange tons plastikaffald, der hvert år stammer fra byggerier, skyldes ofte stilladsinddækning. Traditionelt 'genbrugeligt' stilladsinddækning, (der ofte bruges om stilladsstrukturer, der anvender bungee ledninger rundt om stilladset) kan være udfordrende at genbruge grundet diverse plastik- og metalelementer. Det er ikke muligt at genbruge denne type inddækning. Der er dog heller ikke nogen fremtidig værdi i dette materiale grundet dets ofte ringe kvalitet, der skyldes de forskellige materialekombinationer.

Vores krympeplast er fremstillet og fabrikeret af jomfruharpiks, men da ingen ekstra forstærkende metalelementer indgår i designet, er det 100% genanvendeligt. Krympeplasten kan omdannes til andre plastikprodukter, såsom møbler, traffikkegler og kompositmaterialer.

rhino-icons
Genbrug

Nedrivningsservice

Størstedelen af vores kunder vælger selv at nedrive stilladsinddækningen, men vores installationsteam tilbyder også at fjerne krympeplasten efter brug, samt at returnere materialet til afvejning og dokumentation. Der kan muligvis opkræves et tillægsgebyr ved benyttelse af vores nedrivningsservice.

Genbrug

Hvad kan Rhino ellers?

 • Vi kan forsikre at vi gør brug af paprør eller genbrugte plastikrør til alle vores krympeplast- og folieruller.
 • Vi tilbyder gratis resurser og optræning vedrørende reduktionen af affaldsmaterialer, samt til det ansvarlige brug af krympeplast.
 • Vi forsker i nye teknikker og metoder til at anvende krympeplast til formål at reducere affald og skader.

Genanvendelse er en fundamental del af vores ‘Miljøpolitik’. Du kan downloade en kopi her:

Genbrug

Ofte stillede spørgsmål om genbrug af krympeplast

Helpie FAQ

 • Kan jeg blive betalt for at genbruge?

  Medmindre du har store mængder, er det usandsynligt, at en genbrugsvirksomhed ønsker at betale for din krympeplast. Det kan dog tænkes at en virksomhed, der ser værdi i højkvalitets LDPE, måske vil tage imod det, hvis de bliver betalt et administrativ gebyr, der dækker det nødvendige papirarbejde.

 • Bruger I genbrugt materiale, når I fremstiller nyt krympeplast?

  Grundet de høje tekniske krav, der skal imødekommes, når højkvalitets krympeplast skal fremstilles, er det ikke muligt at gøre brug af genbrugsmateriale i fremstillingsprocessen.

 • Kan jeg genbruge krympeplasten efter brug?

  Anveldelsen af krympeplast kræver at den opvarmes. Dette leder til, at den sætter sig utroligt tæt om stilladsstrukturen. Det er dog ikke muligt at rive krympeplasten ned, og heraf opvarme den igen, hvilket betyder at plasten skal afleveres til genbrug efter brug.